3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Северен плаж Равда

Price comment  Цена:
адрес:
Равда
имейл:
телефон:
0035955442611

Плажната ивица на курорта Равда е едно от най-посещаваните места по българското Черноморие. Тя е предпочитана за летен туризъм както от български, така и от чуждестранни туристи. С площта си от 57 000 квадратни метра е една от най-обширните на крайбрежието ни.

Докато Южният плаж е любим за младежки компании, отдаващи по-голямо значение на забавлението, то Северният е място, предпочитано от семейства с малки деца, които се стремят да съчетаят спокойствието с хармоничното прекарване сред живописната природа на района. Разбира се, Северният плаж е и място, на което можете да упражнявате всички водни и плажни спортове, така че не се притеснявайте да го посетите, дори и да не сте семейни. Няма да останете разочаровани. Още повече, че по плажната ивица са разположени заведения за хранене и барове, където можете както да хапнете, така и да се позабавлявате пълноценно.

Предимствата на Северния плаж на Равда са неоспорими - хубав, фин, златист пясък, кристалночиста, топла вода, плитко море без никакви дънни ями, мъртви течения и водовъртежи. Ако изобщо има някакви недостатъци, те са свързани с ширината му. Той е сравнително тесен и трудно побира многото желаещи да събират тен на него.

Плажът е охраняем от професионални спасители. На него са разположени платени чадъри и шезлонги, но има и свободна зона, в която можете да се разположите, без да е нужно да давате пари за това. Село Равда се намира в непосредствена близост, а само на по няколко километра са известните летни курорти Слънчев бряг, Елените и Несебър.

  • Плажове
Равда - Забележителност Северен плаж Равда - Снимка 1 Равда - Забележителност Северен плаж Равда - Снимка 2 Равда - Забележителност Северен плаж Равда - Снимка 3