3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски курорт Кулиното

Price comment  Цена:
адрес:
Разлог, местност Кулиното
имейл:
infocenter@bansko.bg
телефон:
+35974988580

Интересен ски курорт в в северната част на Пирин очаква да го запишете в любимите си зимни дестинации. Кулиното е местност в северната част на Пирин, в долината на река Кулина, на 1400 м надморска височина. Курортът е сгушен във вековна букова гора. Кулиното е на 12 км от Разлог и само на 2 км от местността Предел.

Кулиното е много популярно място за отдих сред хората от Разлог и околните села. Една от ски пистите е направена безвъзмездно от тях някъде през 80 – те години на миналия век. Пистата се обслужва от два влека, тип „Помагалски”. Изградена е и детска писта, която също се обслужва от влек. В края на пистата са изградени чайна и заведение за хранене, които приютяват скиорите след спусканията. Предлагат се още и ски оборудване и екипировка.

В непосредствена близост до Кулиното е и туристическата местност “Предел”. Тя също е сред букови и борови гори, които са особено въздействащи и впечатляващи посетителите. Съществува възможност за практикуване на различни видове туризъм – маршрутно-познавателен, ловен, СПА и балнеоложки. В близост се намира НП „Пирин” и резервата „Байови дупки-Джинджирица”. Кулиното е идеалният избор на зимна ваканция за цялото семейство. Курортът е подходящ за деца, тъй като е тих и спокоен, климатът е мек, а пистата – сравнително лека. Освен всичко това няма да се почувствате изолирани, тъй като съвсем близо са Разлог и Банско. В момента се разработва проект „Кулиното ски и голф”, който се очаква да даде нов облик на местността.

С кола се кара по главния път от София за Банско и след като минете Предел, карайте бавно и се оглеждайте за табела „Кулиното”. Завийте надясно, както сочи табелата. За сезон 2011/2012 дневната такса за лифт беше 10 лв за възрастен.

  • Курорти
Разлог - Забележителност Ски курорт Кулиното - Снимка 1