3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Предела

Price comment  Цена:
8.00
адрес:
Разлог
имейл:
телефон:
003597481285

Хижата „Предела”се намира в едноименната местност в северния дял на планина Пирин при надморска височина от 1050 метра. Представлява масивна двуетажна сграда с общ капацитет 30 места, които са разпределени в девет стаи с две легла, четири стаи с по три легла и два апартамента. Всички стаи разполагат със собствени санитарни възли и бани. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, а отоплението се осъществява с локално парно. Всяка от стаите е обзаведена с телевизор. Разполага с туристическа кухня, столова и кафе-аперитив. На поляната пред сградата има барбекю с маси и пейки и детски кът. Хижата разполага и със собствен паркинг за удобство на посетителите. Базата на хижата е напълно обновена. Удобна е за туристически преходи, лов и риболов. Непосредствено до хижата се намира ски писта с малък влек. Стопанисва се от Туристическо дружество „Планинец” при град Симитли.

Като изходни пунктове към хижата се използват град Разлог и град Симитли. От град Симитли пътя е асфалтов с дължина 25 километра. От Разлог може да се стигне по асфалтово шосе с дължина 12 километра.

От хижа „Предела” тръгват маркирани туристически маршрути към хижите „Чакалица” – 5.00 часа, „Яворов” – 6.30 часа и хижа „Македония” – 8.00 часа.

  • Хижи
Разлог - Забележителност Хижа Предела - Снимка 1 Разлог - Забележителност Хижа Предела - Снимка 2 Разлог - Забележителност Хижа Предела - Снимка 3