3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Резово

Price comment  Цена:
адрес:
Резово
имейл:
телефон:

Плажната ивица на село Резово се отличава с изключителна чистота и е едно от последните неопетнени от туристите места по българското Черноморие. Морето тук е сравнително плитко, с полегато дъно, по което няма ями, водовъртежи и подводни течения.

Резово се намира много близо до най-южната точка на крайбрежието ни, само на няколко километра от границата с Турция. Прекрасното, чисто и топло море, както и мекият, фин пясък не са единствените причини тук да идват хиляди туристи всяка година. Наблизо се намират едни от най-привлекателните туристически дестинации на територията на магичната Странджа планина.

Селото има само около сто души население и е разположено на единадесет километра от Синеморец и на седемнадесет от най-близкият град Ахтопол. Именно поради отдалечеността си от основните туристически дестинации плажът не е особено посещаван, което го прави идеален за семейства с малки деца и любители на усамотението сред природата.

Тук има няколко малки заведения, в които можете да си поръчате разхладителна напитка или да похапнете разнообразна храна, като сред менюто се отличават местните специалитети. На плажа в Резово имате възможността да се наслаждавате на залеза в тиха обстановка или да се разхождате дълго по брега под звездите.

В самото село работят няколко семейни хотела, но ако предпочитате по-непринудената обстановка, можете да се настаните и в частни квартири, каквито се дават навсякъде. В Резово имате възможност да се забавлявате и в нощни заведения, но, ако предпочитате шума и тълпата, можете да отскочите до някой от големите ни курорти, разположени в близост.

  • Плажове
Резово - Забележителност Плаж Резово - Снимка 1 Резово - Забележителност Плаж Резово - Снимка 2 Резово - Забележителност Плаж Резово - Снимка 3 Резово - Забележителност Плаж Резово - Снимка 4