3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Реселец

Price comment  Цена:
адрес:
Реселец
имейл:
телефон:

Село Реселец е разположено по течението на река Искър, само на няколко километра от град Червен бряг. В околността му има множество варовикови образувания - скали с причудливи форми, пещери, понори, познати на любителите на дивата природа в България, но недостатъчно известни на широката туристическа общественост.

Плажът на селото е на брега на най-дългата река в България и е сравнително често посещаван, макар и да не е пренаселен дори и в най-топлите летни дни. За големия интерес към селото и региона допринасят невероятната му природа, както и близостта му до Червен бряг, където има железопътна гара на линията София - Варна, улесняваща достъпа до него.

Всъщност, Реселец няма един, а цели няколко малки по площ, но доста уютни плажа, закътани сред скалните образувания около селото. Ако търсите лукс и удобства, те определено не са вашето място за летуване. Обаче в случай, че искате да се докоснете до суровата природа на едно от местата, обитавани от най-дълбока древност на Балканите, и не се страхувате да прекарате няколко дни на палатка, обезателно трябва да посетите Реселец.

Освен да се къпете в дълбоките, но спокойни и сравнително топли води на Искъра, тук можете да обиколите много от варовиковите скали, на които процесите на природна ерозия са придали причудливи форми. За това говорят и имената, които им е дало местното население - Слона, Прозореца, Куклите, Купените... Само на километър и половина се намира местността Калето, където има древноримска крепост. На притока на Искър река Белилка пък се намира водопада Скока, който е висок само девет метра, но за сметка на това е много живописен. Местата за риболов също са много, а уловът си заслужава.

  • Плажове
Реселец - Забележителност Плаж Село Реселец - Снимка 1 Реселец - Забележителност Плаж Село Реселец - Снимка 2 Реселец - Забележителност Плаж Село Реселец - Снимка 3 Реселец - Забележителност Плаж Село Реселец - Снимка 4