3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Водопад Мала Рилска Скакавица

Price comment  Цена:
адрес:
Рила
имейл:
телефон:

Водопад "Мала Рилска Скакавица" е слабо известен, заради много трудната си проходимост. Той се намира в същия район като напълно различният си събрат - Скакавица, който е огромен, известен и лесно достъпен. Намира се на около 40 минути от хижа Скакавица, но до там няма пътека – следват се стриктно указанията на хижаря. Въпреки, че той знае как да упъти всеки турист трябва да се внимава много, защото местността е стръмна и опасна, дори с инструкции.

Самата хижа се намира в Скакавишката долина, в подножието на източния склон на връх Кабул, който се извисява в Северозападна Рила планина. Тя е водоснабдена, електрифицирана, с отопление на твърдо гориво. Всеки който е дошъл да види Скакавица може да престои един ден повече и да отиде на разходка до Мала Рилска Скакавица – дори да не успеете да намерите красивото водопадче, местността, обявена за защитена територия, е прекрасно място за разхождане, тъй като е съхранила суровата красота на Рила и все още има див живот и стари дървета, шепнещи за отминали времена.

  • Водопади
Рила - Забележителност Водопад Мала Рилска Скакавица - Снимка 1 Рила - Забележителност Водопад Мала Рилска Скакавица - Снимка 2 Рила - Забележителност Водопад Мала Рилска Скакавица - Снимка 3