3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Каякарски маршрут Рибарско селищ...

Price comment  Цена:
адрес:
Ряхово
имейл:
телефон:

Този каякинг маршрут е много кратък (само двадесет и шест километра), но за сметка на това е изключително красив и ни отвежда почти до североизточния ъгъл на България. Първата спирка по трасето е остров Въжетария, но, ако не сте уморени от гребане, можете да го подминете, без да почивате там. Все пак му хвърлете едно око, защото е изключително красив, а флората и фауната му са повече от впечатляващи, въпреки малките му размери.

Ако времето е неприятно и има вълнение или искате да се запознаете по-отблизо с природата на дунавските острови, можете да се „мушнете“ в канала, който разделя остров Радецки от брега. Този участък на река Дунав е един от най-хубавите, тъй като и от румънска, и от българска страна природата е почти недокосната от човешка ръка.

Наоколо има множество малки островчета, заливчета и полузаляти (особено, ако идвате през ранната пролет или късната есен) от реката гори, така че определено има какво да видите. Ако сте запалени по риболова, можете да опитате слуката си на доста места, тъй като реката в този си участък не е особено посещавана.

До крайната точка на този маршрут, град Тутракан, се стига почти неусетно. Течението ви помага в гребането, прохладният въздух и красивата природа правят така, че да се колебаете дали изобщо искате да се връщате откъдето сте дошли, а изобилието от красиви гледки ви взема дъха. В и около Тутракан има множество културни, природни и исторически забележителности, на които си заслужава да се отдели време, въпреки че остават встрани от основните туристически дестинации. Или може би именно заради това...

  • Маршрути
  • Каякинг
Ряхово - Забележителност Каякарски маршрут Рибарско селище Клондайк - Тутракан - Снимка 1 Ряхово - Забележителност Каякарски маршрут Рибарско селище Клондайк - Тутракан - Снимка 2 Ряхово - Забележителност Каякарски маршрут Рибарско селище Клондайк - Тутракан - Снимка 3