3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Отовица

Price comment  Цена:
5.00
адрес:
Самораново
имейл:
hristina.kost@abv.bg
телефон:
00359898755545

Хижа „Отовица” е разположена е в долината на река „Отовица” на 1420 метра надморска височина. Представлява обновена масивна триетажна сграда с общ капацитет от над 50 места, които са разпределени в стаи с по три, четири, пет, шест и повече легла. Стаите имат собствени санитарни възли и бани. Хижата е водоснабдена и електрифицирана. Отоплението се извършва с локално парно. На разположение на посетителите има ресторант и сладкарница. Хижата е основно обновена. Като допълнителни услуги хижата предлага и организира извозване на туристи до съседни туристически обекти с коне, както и туристически обиколки до местности в близост до хижата. Предлагат се специални оферти с пакетни услуги за празника на студентите и за Нова година.

Изходен пункт за хижата е село Самораново. От селото до хижата се стига за приблизително 3.30 часа по маркирана пътека. От хижа „Отовица” тръгват маркирани туристически пътеки към хижите „Иван Вазов” – 4.30 часа, „Седемте езера” – 4.30 часа и хижа „Скакавица” – 5.00 часа.

  • Хижи
Самораново - Забележителност Хижа Отовица - Снимка 1 Самораново - Забележителност Хижа Отовица - Снимка 2 Самораново - Забележителност Хижа Отовица - Снимка 3