3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Планински и Ски Курорт Семково

Price comment  Цена:
адрес:
Семково
имейл:
infocenter@bansko.bg
телефон:
+35974988580

Курортен комплекс „Семково” се намира на 17 километра от град Белица, сгушен в полите на Рила. До Семково се стига по живописен планински път, а самият комплекс е разположен на широки поляни, обграден със смърчови и борови гори. На северозапад и север от курорта се извисяват поредица от красиви върхове. От тук се разкрива впечатляваща панорама към величествените върхове на Рила и Пирин. Над курорта, на височина от 1750 метра се намира хижа Семково.

В района на Семково има четири екопътеки - "Храмът на вечността", "Очарованието на торфището", "Следите на ледника", "Властелинът на планините". По маркирани туристически маршрути се стига до Вапския циркус и Вапските езера, Полежанския циркус и Сухото езеро, Скалишкия циркус и Скалишките езера, Чернополянски циркус и езера, хижа “Македония”.

Едно от най-интересните места в района е Паркът за танцуващи мечки в Белица. В района на Семково има и маршрути за колоездене, които са с различна дължина и трудност.

Семково е и ски курорт с осем ски писти с обща дължина от 4 км. Пистите се обслужват от осем ски влека.

Условията за почивка тук са разнообразни – хотели, ваканционно селище, удобни бунгала, спортни площадки, закрит плувен басейн и др. Природното богатство и умереното спокойствие автоматично превръщат Семково в място за ваканция и почивка, популярно от години.

  • Курорти
Семково - Забележителност Планински и Ски Курорт Семково - Снимка 1 Семково - Забележителност Планински и Ски Курорт Семково - Снимка 2 Семково - Забележителност Планински и Ски Курорт Семково - Снимка 3 Семково - Забележителност Планински и Ски Курорт Семково - Снимка 4 Семково - Забележителност Планински и Ски Курорт Семково - Снимка 5 Семково - Забележителност Планински и Ски Курорт Семково - Снимка 6