3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Язовир Божурица

Price comment  Цена:
адрес:
Синаговци
имейл:
turizam_vd@abv.bg
телефон:
0035994600840

Макар и не много известна туристическа дестинация в национален мащаб, язовир „Божурица“ е едно от най-предпочитаните от видинчани и жителите на околните населени места дестинации за риболов, плажуване, къпане и практикуване на различни водни спортове. За това способства и фактът, че тук е изграден едноименен туристически комплекс, а само на половин час път се намира и уютна хижа, която също носи името „Божурица“.

Всъщност, плажът на язовира не се различава по нищо съществено от останалите места за събиране на тен по бреговете на изкуствените водоеми – по-голямата част от него е покрита с пръст и камъни, а само тук-таме можете да се порадвате на истински пясък. Водите на язовира обаче са топли и приятни, обикновено спокойни (особено в защитените от ветровете заливчета), а на много места дъното е чисто, полегато и без никакви ями, течения или водовъртежи.

Много от туристите, които посещават язовир „Божурица“, съчетават плажуването с риболов или практикуване на други водни спортове (каране на водно колело, уиндсърфинг, подводно гмуркане), условия за което са създадени в тукашния комплекс. Мястото е усамотено и тихо, природата – красива, а флората и фауната впечатляват с многообразието си. Ако искате да останете на язовир „Божурица“ по-дълго, можете да отседнете в туристическия комплекс или в хижата, предлагащи всички необходими условия за хора, които не се впечатляват от лъскавите ни курорти и лукса.

  • Язовири
  • Плажове
Синаговци - Забележителност Плаж Язовир Божурица - Снимка 1 Синаговци - Забележителност Плаж Язовир Божурица - Снимка 2 Синаговци - Забележителност Плаж Язовир Божурица - Снимка 3