3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Бутамята

Price comment  Цена:
адрес:
Синеморец
имейл:
visitnessebar@abv.bg
телефон:
0035955442611

Плаж Бутамята се намира в рамките на един от най-посещаваните курорти по южното ни Черноморие - село Синеморец (община Царево, област Бургас). Той е изключително популярен сред туристите, защото предлага отлични условия за плажуване. Охраняем и закътан в малък залив, в близост до Бутамята има няколко заведения и места за отсядане. Сгушен между високи скали, той предоставя на туристите изобилие от зашеметяващи гледки.

Плажната ивица е покрита с фин пясък със златист цвят, а водата е чиста, топла и спокойна. Морето е плитко, така че Бутамята е предпочитана дестинация за семейства с малки деца. Тук има както участък с платени чадъри и шезлонги, така и достатъчно място, за да се настаните, без да ви се налага да посягате към портфейлите си.

Туристите имат възможност да практикуват плажни футбол и волейбол, както и да се отдадат на всички видове водни спортове. На разположение са водни колела, джетове, лодки и екипировка за гмуркане. Скалите, опасващи плажната ивица пък, освен живописни, предоставят и отлична възможност за по-смелите да скачат от тях. Ако се престрашите да направите това обаче, трябва да бъдете особено внимателни, защото на някои места има опасност от поява на водовъртежи.

Заведенията по плажа са малки и уютни, предлагат разхладителни напитки и традиционни за такъв тип капанчета храни, а цените са съвсем нормални. Бутамята съчетава всички необходими удобства с липса на презастрояване и шумни тълпи туристи. Той все още пази поизчезналия дух на черноморското летуване от преди десетилетия, макар и да е един наистина модерен плаж. Можете да се поразходите из спокойните му околности, за да се насладите на красотите на тукашната природа.

  • Плажове
Синеморец - Забележителност Плаж Бутамята - Снимка 1 Синеморец - Забележителност Плаж Бутамята - Снимка 2