3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Липите

Price comment  Цена:
адрес:
Синеморец
имейл:
телефон:

Плаж Липите се намира в най-южната част на българското Черноморие, край село Синеморец (област Царево, община Бургас), само на няколко километра от турската граница. Той е едно от малкото места по крайбрежието, запазили естествената си красота и останало встрани от презастрояването. Закътан е в изключително приятно заливче, съчетаващо великолепната природа с прекрасни условия за плажуване. Заобиколен е с обрасли с гора хълмове.

Тъй като пътят, който води до Липите, е в доста лошо състояние, за предпочитане е да стигнете до плажа пеша. Най-краткият начин да се доберете дотук е от плаж Бутамята, по малка пътечка, която следва десния скалист бряг. Изведнъж пред вас се открива живописна гледка - мъничко заливче с хубава плажна ивица.

Изолираността и сравнително трудният достъп са запазили Липите във великолепно състояние. Усамотеността и спокойствието привличат тук малкото ценители на летуването сред дивата природа, които знаят за това местенце. Името на плажа се дължи на факта, че преди време тук са били залесени много липи, които впоследствие за изсечени и заменени с други дървесни видове. Все пак все още тук-там може да се види някоя и друга липа.

Пясъкът тук е много чист, с леко златист цвят, а морето е топло, плитко и кристално чисто. Заливът, на който е плажът, е закътан, така че няма силни ветрове и вълнения. Тези обстоятелства правят Липите предпочитано място за летуване на семейства с малки деца и любители на спокойствието. Плажът наистина е девствен - тъй като не се дава на концесия, на него няма спасители, шезлонги, чадъри, заведения и платени зони. Така че, запасете се с всичко необходимо и се наслаждавайте на тишината и спокойствието.

  • Плажове
Синеморец - Забележителност Плаж Липите - Снимка 1 Синеморец - Забележителност Плаж Липите - Снимка 2 Синеморец - Забележителност Плаж Липите - Снимка 3 Синеморец - Забележителност Плаж Липите - Снимка 4