3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Листи

Price comment  Цена:
адрес:
Синеморец
имейл:
телефон:

Плаж Листи е едно от най-непознатите, диви и безлюдни места по българското Черноморие. Макар и да се намира само на три километра и половина южно от село Синеморец, в близост до границата с Турция, той е закътан, рядко посещаван и поради това е запазил очарованието и красотата на природата си. Въпреки че е сравнително малък по размери, той предлага отлични възможности да релаксирате пълноценно със семейството си край топлото южно море.

За около половин час от Листи можете да отидете пеша до два други не особено познати, но очарователни плажове - Липите и Силистар. По този начин имате възможност да се възползвате от тяхната инфрастуктура, която е малко по-развита. Листи е предпочитано място за летуване от нудистите, тъй като посещаемостта тук е много малка, но тъкмо поради тази причина на плажа идват също семейства с малки деца и любители на природата, избягващи оживените и шумни дестинации.

Водата тук е топла, чиста и прозрачна, а морското дъно е полегато, без никакви водовъртежи, дънни ями и подводни течения. Плажът наистина е девствен - не се стопанисва и няма охрана от спасители, заведения, платени чадъри и затворени зони. Така че не забравяйте да се снабдите с всичко необходимо и после просто да се наслаждавате на спокойствието. Отлична изходна точка за посещение на плаж Листи е село Синеморец - един от популярните туристически курорти по южното ни Черноморие.

  • Плажове
Синеморец - Забележителност Плаж Листи - Снимка 1 Синеморец - Забележителност Плаж Листи - Снимка 2 Синеморец - Забележителност Плаж Листи - Снимка 3