3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Силистар

Price comment  Цена:
адрес:
Синеморец
имейл:
телефон:

Плажът Силистар се намира на един километър от пътя между селата Резово и Синеморец, на територията на едноименната защитена местност, която е част от Природен парк “Странджа”. Той има заслужената слава на един от най-красивите и спокойни плажове по цялото ни Черноморие.

Именно статутът на защитена местност е предпазил Силистар от съдбата на повечето плажове по крайбрежието ни, така че той не е поголовно застроен. Напротив - тук живеят много защитени животински видове като черен щъркел, кълвач, гълъб хралупар, лешояд. Неповторимото съчетание на красива гора, прекрасен плаж и кристалночисто море привлича тук ежегодно стотици любители на летуването сред природата, далеч от шумните и претъпкани традиционни курорти.

Водата на морето в Силистар и бистра и плитка много навътре, а плажът, покрит с фин, мек пясък, е с дължина около един километър. Гъстата и красива гора достига до самата брегова ивица, а съвсем наблизо има скални групи, идеални за любителите на гмуркането. Разбира се, Силистар предоставя отлични възможности за практикуване на цялата гама от плажни и водни спортове. За усамотението и тишината допринася и факта, че по цялото му протежение има изградено едно-единствено заведение, предлагащо освежителни напитки. Комерсиализацията обаче не е подминала напълно Силистар, тъй като тук са изградени платен паркинг и зона с платени чадъри и дървени шатри.

  • Плажове
Синеморец - Забележителност Плаж Силистар - Снимка 1 Синеморец - Забележителност Плаж Силистар - Снимка 2 Синеморец - Забележителност Плаж Силистар - Снимка 3