3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Устието на река Велека

Price comment  Цена:
адрес:
Синеморец
имейл:
телефон:

Плажът при устието на река Велека е един от най-привлекателните за летовниците, които са любители на красивата девствена природа. Той е особено живописен, защото реката дълго се движи успоредно на морския бряг и после с плавен завой се влива на място, на което сравнително широка пясъчна ивица достига до грамадна канара. Така под въздействието на естествените природни сили, се формира великолепен плаж.

Устието на река Велека се посещава от доста туристи, тъй като осигурява спокойствие, възможност за приятно плажуване и живописни панорами. Плажът е покрит с прекрасен, ситен пясък със златист цвят. Морето е плитко, закътано, така че рядко има силни вълнения. За щастие няма подводни течения, ями и водовъртежи. Затова и тук идват както туристи от близкото курортно село Синеморец (община Царево, област Бургас), така и такива от по-далечни изходни точки.

Любопитна особеност на устието на Велека е, че тук летовниците могат да се къпят както в морето, така и следководните и по-хладни води на реката. Достъпът до плажа е доста лесен - от най-северната точка на Синеморец се върви около пет минути пеша, а в случай, че решите да използвате автомобил, трябва да минете по хубав черен път, започващ от моста над река Велека, намиращ се на шосето между Ахтопол и Синеморец.

  • Плажове
Синеморец - Забележителност Устието на река Велека - Снимка 1 Синеморец - Забележителност Устието на река Велека - Снимка 2 Синеморец - Забележителност Устието на река Велека - Снимка 3 Синеморец - Забележителност Устието на река Велека - Снимка 4