3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж село Сланотрън

Price comment  Цена:
адрес:
Сланотрън
имейл:
телефон:

Плажната ивица край видинското село Сланотрън е сравнително тясна, но е доста чиста, дълга и спокойна, тъй като тук идват почти единствено местни хора и много малък брой туристи от околните населени места и областния град. Трябва да имате предвид, че плажът е неохраняем и по него няма никакви увеселителни заведения или места за хранене, така че е хубаво да се заредите с всичко необходимо предварително.

Достъпът до плажа на село Сланотрън е лесен, тъй като до него се стига по автомобилен път. Ако дойдете тук, няма да можете да разчитате на никакви екстри, но за сметка на това ще имате възможност да се усамотите на някое красиво местенце и да се наслаждавате на хубавата природа, тучната зеленина и могъщата река Дунав. Плажната ивица не е обезопасена по никакъв начин, но дъното на повечето места е полегато, без ями, подводни течения или водовъртежи. Все пак, ако не сте сигурни в плувческите си възможности или пък сте с малки деца, по-разумно е да избягвате този плаж.

Самото село Сланотрън се намира близо до областния център Видин и има постоянно население малко повече от петстотин души. Най-голямата забележителност тук е църквата „Успение на Пресвета Богородица“, който е построена в средата на XIX век, когато хората от всички краища, населени с българи, са обхванати от силен патриотичен дух.

  • Плажове
Сланотрън - Забележителност Плаж село Сланотрън - Снимка 1 Сланотрън - Забележителност Плаж село Сланотрън - Снимка 2