3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Даулите

Price comment  Цена:
адрес:
Сливен, местност Карандила
имейл:
obstina@sliven.bg
телефон:
0035944672525

В природен парк „Сините камъни”, Сливенско, и на 5 км от най-високия връх в Източна Стара планина – Българка (1181 м) се намира единствената ски-писта в този район. Сред вековните дървета на планина са разположени множество почивни станции, които ще дадат подслон на всеки, решил да се потопи в спокойствието и природната красота, лъхащи от Балкана. В местността „Даулите” на разположение на практикуващите зимни спортове има добра ски-писта, дълга над 600 метра и оборудвана с влек. В района има и ски гардероб, като на гостите се предоставят под наем екипи, ски принадлежности, шейни и др. На около 200 метра има хотел.

Преди време бе направен опит името на местността да бъде сменено, но новото име – „Тътените”, не бе възприето. До „Даулите” можете да стигнете по няколко туристически пътеки и по трасето на стар римски път от Сливен, по шосе през местността Абланово и през разклона от Карандила. Покрай Даулите минава планинско шосе за селата Раково, Нейково, Стара Река и гр.Елена. Това шосе се използва за провеждането на високопланински ралита (рали Сливен).

Въпреки че „Даулите” е по-малко популярна местност, в сравнение с Карандила, местното население всяка година се събира тук, за да покара ски. Желаещите да карат ски през делничните дни не са много, но в края на седмицата любителите на белите спортове се отдават на хобито си. Безопасността на скиорите е гарантирана от Българската спасителна служба. От Службата редовно дават дежурства и се отзовават при нужда. Задължително звънете на тел. 112 при възникнал проблем.

Традиционно всяка година в местността „Даулите” се правят състезания за любителите на ските.

  • Ски писта
Сливен - Забележителност Ски писта Даулите - Снимка 1 Сливен - Забележителност Ски писта Даулите - Снимка 2