3 stars 3 stars 3 stars

Музей
Сливен - Къща-музей Миркович

Price comment  Цена:
2.00
адрес:
Сливен, 10, ул. Д-р Миркович
имейл:
телефон:
0035944622796

Доктор Георги Миркович е български революционер, лекар и възрожденец. Завършил е медицина в Монпелие където е награден лично от Наполеон със сребърен орден за лекуването на болни от холера по време на епидемията във Франция. По време на практиката си във Франция се ориентира към парапсихичното и свръхсетивно познание. След освобождението на България се завръща в родния си град. Георги Миркович е един от първите трима ученици на Петър Дънов.

След смъртта си възрожденецът оставя имотите си дарение за благотворителност, а къщата му е превърната в музей от национално значение. В нея е експонирана постоянна експозиция на стария сливенски художник Добри Добрев. По различни поводи и във връзка с изложби и подобни мероприятия, в къщата се организират временни експозиции на известни български и чуждестранни художници, изложби на старинни и съвременни икони.

Работно време: 09:00 до 18:00

Сливен - Забележителност Сливен - Къща-музей Миркович - Снимка 1 Сливен - Забележителност Сливен - Къща-музей Миркович - Снимка 2 Сливен - Забележителност Сливен - Къща-музей Миркович - Снимка 3