3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Слънчев ден

Price comment  Цена:
адрес:
Слънчев ден
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плажът на курорта “Слънчев ден” се намира на около десетина километра в североизточна посока от морската ни столица Варна. Той е един от най-красивите, чисти и поддържани по цялото ни черноморско крайбрежие. Макар и сравнително малък (дължината му е приблизително километър и половина), той е доста спокоен и може да срещнете затруднения с намирането на места единствено през уикендите. Затова, ако искате да се разположите удобно, през почивните дни трябва да отидете рано сутрин.

Варненци добре познават и високо ценят плажа на “Слънчев ден”, но поради това, че курортът има славата на скъп и луксозен, го посещават сравнително малко туристи. Крайбрежната ивица е разделена на няколко части, като някои от сегментите са достъпни само за гостите на определен хотел. Има обаче и достатъчно пространство, от което могат да се възползват всички летовници. Плажът се поддържа в отлично състояние и се почиства ежедневно, а по цялото му протежение има спасителни постове, така че можете да сте спокойни за безопасността си. Още повече, че тук са разположени и няколко медицински пункта.

Морето тук не е дълбоко, дъното е полегато, без ями и подводни течения, така че е подходящо за къпане на малки деца и възрастни, които не умеят да плуват. При желание можете да наемете чадър и шезлонг на разумни цени. Въпреки че “Слънчев ден” има репутацията на скъп курорт, цените по крайбрежните заведения, където можете да хапнете или да си поръчате разхладителна напитка, също не са високи.

Плажът предлага възможности за практикуване на цялата гама от водни спортове - каране на джетове, водни колела, лодки, водни ски, гмуркане... Тук има и безплатна интернет мрежа, така че можете да сърфирате както в буквалния, така и в преносния смисъл. Пясъкът и фин и чист, а наоколо има доста хотели, някои от които не са толкова скъпи, но пък предлагат отлични условия на гостите си.

  • Плажове
Слънчев ден - Забележителност Плаж Слънчев ден - Снимка 1 Слънчев ден - Забележителност Плаж Слънчев ден - Снимка 2 Слънчев ден - Забележителност Плаж Слънчев ден - Снимка 3