3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Родопски драматичен театър Никол...

Price comment  Цена:
адрес:
Смолян, 8, бул. България
имейл:
info@rodopskiteatar.org
телефон:
0035930162538

Театърът в областния град Смолян е създаден през 1951 година като професионален културен институт. В своята над 50 годишна история театърът е постигнал много творчески успехи в национален и международен план. Сградата на Родопски драматичен театър е построена през 1984 година и е уникална като мащаб и архитектура на територията на страната. Проекта на арх. Стефан Попов получава награда "Специален приз" на Третото световно биенале за архитектура в САЩ - 1985 год. В Смолян гастролират и поставят спектакли едни от най-изявените режисьори на страната, много от които с международна известност, както и гост-режисьори от Македония, Русия, Австрия, Швеция и др. Родопски драматичен театър е носител на много национални награди. Театърът е организатор на международен фестивал на спектакли за деца и юноши "Бурборак". От 1994 година до този момент трупата е реализирала 8 международни турнета.

Театърът разполага с три зрителни зали, дигитално звукозаписно студио, дърводелско, железарско и шивашко ателиета, ателие за изработване на рекламни материали.

  • Театър
Смолян - Забележителност Родопски драматичен театър Николай Хайтов - Снимка 1 Смолян - Забележителност Родопски драматичен театър Николай Хайтов - Снимка 2