3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Буджака

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
телефон:

Плаж Буджака се намира в самото начало на едноименната местност, южно от плаж Хармани. Разположен е на юг от един от най-магнетичните и посещавани морски курорти по българското крайбрежие - град Созопол, чиято стара част е запазила очарованието си, въпреки поголовното строителство, на което сме свидетели през последните години по родното Черноморие.

Буджака е малък плаж, но това в никакъв случай не е недостатък, дори напротив. Късата му ивица е покрита с мек, чист и фин пясък, който е наслада за всички сетива. Морето тук е плитко, спокойно и лазурно, а дъното не крие никакви неприятни изненади като ями, водовъртежи и мъртви течения.

Тези характеристики правят Буджака един от най-подходящите за семейства с малки деца плажове по цялото ни южно Черноморие. Още повече, че се охранява от професионални спасители, което осигурява спокойствие и комфорт на възрастните, тъй като могат да оставят малчуганите да лудуват на воля.

Наоколо има няколко заведения, в които можете да се скриете от жегите и да похапнете традиционни ястия, да пийнете нещо разхладително и да се позабавлявате с приятели. Околностите на плажа също предлагат много възможности за активен релакс. Можете да се разходите из старата част на Созопол или да посетите някоя от близките големи туристически дестинации като “Слънчев бряг” например. Имате възможност и да обиколите редица природни забележителности в района.

  • Плажове
Созопол - Забележителност Плаж Буджака - Снимка 1 Созопол - Забележителност Плаж Буджака - Снимка 2 Созопол - Забележителност Плаж Буджака - Снимка 3