3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Веселие

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
телефон:

Плажът на къмпинг “Веселие” е един от най-привлекателните за туристите по цялото българско Черноморие. Той е разположен само на пет километра южно от популярния курорт Созопол, в непосредствена близост до плажа на друг емблематичен къмпинг - “Смокиня”. Макар и не особено голяма, бреговата ивица на “Веселие” е атрактивна заради хубавия си, чист и фин пясък, топлото море и усамотението, което предлага. И това не е всичко...

На самия плаж има ресторант и бар, в които можете да похапнете риба и морски дарове, да се повеселите с приятели или просто да се разхладите с коктейл в горещините. Поради това, че остава встрани от обичайните туристически дестинации, къмпингът е едно от най-посещаваните места от общността на нудистите. Разбира се, те не са единствените, които са привлечени от красивата природа и възможността да прекарат хубави вечери в компанията на най-близките си приятели, край лагерния огън, направо на морския бряг.

Водата тук е много чиста и достатъчно топла за къпане от май, та чак до края на септември месец. Морското дъно е полегато, без ями, подводни течения или водовъртежи. Под щедрите слънчеви лъчи пясъкът изглежда златист и допълва усещането за истинска идилия. Част от плажа е охраняема, така че можете да бъдете спокойни за здравето и живота си и да релаксирате пълноценно, дори да сте дошли с малките си деца.

Край плаж Веселие са изградени и паркинги, където имате възможност да оставите автомобила си. В близост са няколко други плажа, които също са достатъчно популярни и атрактивни - Алепу (три километра), Царски плаж (пет километра) и Аркутино (шест километра). Наоколо можете да отседнете и в такива култови къмпинги като “Каваците”, “Градина” и “Златна рибка”. Недалеч са и природни забележителности с национално значение като Беглик Таш, Поморийското езеро, устието на река Ропотамо и нос Емине - най-източната точка на Стара планина.

  • Плажове
Созопол - Забележителност Плаж Веселие - Снимка 1 Созопол - Забележителност Плаж Веселие - Снимка 2 Созопол - Забележителност Плаж Веселие - Снимка 3 Созопол - Забележителност Плаж Веселие - Снимка 4