3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Каваците

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
телефон:

Плажът на къмпинг “Каваците” се намира само на около три километра от един от най-посещаваните ни черноморски курорти Созопол. Закътан е в живописно заливче между носовете Свети Христос и Агалина. Пясъчната ивица тук е много чиста, както и доста дълга и широка за стандартите на южното ни крайбрежие. Пясъкът е фин и златист на цвят, със забележителна мекота.

На това място морското дъно е полегато, без ями, водовъртежи или мъртви течения. Панорамата, която се разкрива пред очите на туристите, е забележителна. Северните и южните части на бреговатата линия се “заключват” от живописни скални групи, край които има отлични условия за гмуркаме и практикуване на други водни спортове.

На територията на плажа е разположен един от най-малките, но любопитни и красиви резервати у нас - “Пясъчна лилия”, създаден, за да опаси едноименното растение, растящо по дюните в района. Ако решите да прекарате лятната си ваканция тук, трябва да имате предвид, че в непосредствена близост е къмпинг “Каваците”. Той предлага бунгала и свободна площ, на която могат да се разпънат повече от двеста палатки или да се разположат карваани и кемпери. През последните години наблизо са издигнати също и много хотели и частни вили, в които можете да отседнете, ако имате нужда от по-голям комфорт. Мястото е предпочитано най-вече от семейства с малки деца, тъй като плажът е охраняем и родителите могат да се отпуснат, оставяйки малките да лудуват колкото си поискат.

  • Плажове
Созопол - Забележителност Плаж Каваците - Снимка 1 Созопол - Забележителност Плаж Каваците - Снимка 2 Созопол - Забележителност Плаж Каваците - Снимка 3