3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж на къмпинг Градина

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Къмпинг “Градина”, и съответно неговият плаж, са едно от най-популярните места по българското Черноморие. Всяка година хиляди туристи избират да прекарат тук лятната си почивка. Плажната ивица е голяма, дълга и широка, покрита с разкошен ситен пясък. Морето е плитко, чисто и топло, закътано в защитен от северните дъждове залив и почти никога не става бурно.

Плажът е взет на концесия и в него има обособена зона, по която са разположени платени чадъри и шезлонги. Тук обаче се намира и достатъчно място, на което можете да се настаните, без да се налага да посягате към портфейла си. Макар и да е изключително популярен, плажът на къмпинг “Градина” е достатъчно просторен, за да не се налага туристите да се настаняват прекалено близо едни до други или да се чувстват некомфортно. Напротив - усещането за спокойствие и леко мързеливото отпускарско настроение могат да ви завладеят напълно.

Тъй като туристическата инфраструктура е достатъчно развита, можете да редувате слънчевите бани с посещение на някой от баровете и ресторантите, където да се разхладите, позабавлявате и нахраните на самата плажна ивица. Удобствата, които предлага плажът, го правят особено предпочитан за семейства с малки деца. Още повече, че плиткото море, без водовъртежи, дънни ями или други опасни участъци ви позволява да оставите малчуганите да играят на воля както на брега, така и във водата. Допълнително спокойствие внася фактът, че ивицата се охранява и от няколко професионални спасители.

Плажът на къмпинг “Градина” се намира на тридесет километра южно от Бургас и само на четири от запазилия духа си от отдавна отминали епохи Созопол. Климатът е изключително мек и приятен, така че не е малък и броят на туристите, които предпочитат просто да опънат палатките си в къмпинга. Природата наоколо наистина е забележителна и може да ви плени с красотата си - лазурно море, златист пясък и изобилна зеленина се съчетават в неповторимо съчетание.

  • Плажове
Созопол - Забележителност Плаж на къмпинг Градина - Снимка 1 Созопол - Забележителност Плаж на къмпинг Градина - Снимка 2 Созопол - Забележителност Плаж на къмпинг Градина - Снимка 3