3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж на къмпинг Златна рибка

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плажът при къмпинг “Златна рибка” се намира в южната част на така наречения Царски плаж, на около два километра от Созопол, един от най-големите курорти по българското Черноморие. Пясъчната ивица се охранява от професионални спасители и предлага всички възможности за практикуване на водни спортове, включително лодки, водни колела, джетове и училище по сърф.

Морето тук е спокойно и чисто, защитено от северните ветрове. Дъното е полегато, без ями, подводни течения и водовъртежи. Именно това е една от основните причини плажът на “Златна рибка” да е толкова привлекателен за семейства с малки деца и туристи, които търсят спокойствие сред природата.

Водата е топла, а условията за събиране на тен са повече от отлични. Ако искате да се усамотите и да намерите място, на което можете да си починете на спокойствие, то еднa от най-подходящите дестинации е “Златна рибка” и неговия плаж. Именно затова много туристи, бягащи от големите ни и шумни туристически курорти, се насочват натам - повече от сто и петдесет места за къмпингуване и поставяне на кемпери, свободни душове, безплатен интернет и няколко заведения, в които можете да се нахраните, разхладите или позабавлявате с приятели допълват мечтаната картинка. Не звучи зле, нали? Освен, ако не си падате по лукса, но в такъв случай “Златна рибка” не е вашето място.

В близост има детски център и удобен паркинг, а природата в района е наистина вълшебна, макар и на някои места да е понесла щети от прекомерното застрояване на крайбрежието. Все пак има достатъчно прекрасни кътчета, които можете да посетите, ако решите да плажувате на “Златна рибка”. Да не говорим за безкрайните възможности, които предлага близкият Созопол, особено ако става дума за нощен живот и културен туризъм.

  • Плажове
Созопол - Забележителност Плаж на къмпинг Златна рибка - Снимка 1 Созопол - Забележителност Плаж на къмпинг Златна рибка - Снимка 2