3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Райски залив

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
телефон:

Плажът на Райския залив е много малък, дълъг само няколко десетки метра, но за сметка на това е закътан, чист и спокоен, далеч от шумните туристически дестинации. Намира се на около два километра на юг от Созопол, един от най-красивите градове по черноморското ни крайбрежие и изобщо в цяла България.

Райският залив е разположен само на около половин километър южно от местността Буджака, в която също има плаж, подходящ за всички, които искат да прекарат лятната си ваканция на приятно и спокойно място. На два километра в южна посока пък е плажът на къмпинг “Каваците” - едно от най-емблематичните места по цялото българско Черноморие.

Водата тук е кристалночиста и топла, а вълненията са изключително рядко вълнение, тй като плажът е защитен от северните ветрове.

Буджака и Райският залив са отделени един от друг от защитената местност “Колокита”. Тя представлява живописен морски нос, на който са изградени множество тракийски могили. Именно поради това е обявен за защитена местност, но ако посетите Райския залив, можете да разнообразите събирането на тен с разходка до Колокита, още повече, че панорамните гледки, които се разкриват от полуострова към морето, са наистина невероятни.

Созопол - Забележителност Плаж Райски залив - Снимка 1 Созопол - Забележителност Плаж Райски залив - Снимка 2 Созопол - Забележителност Плаж Райски залив - Снимка 3