3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Харманите

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плаж Харманите се намира се намира в южната част на един от най-популярните ни морски курорти - град Созопол. Той сред най-големите по южното ни крайбрежие (с площ повече от 14 000 квадратни метра), но това съвсем не е основното му преимущество. Харманите е благоустроен и модернизиран, което го прави предпочитано място за почивка на Черноморието ни.

Освен от красивите гледки, топлото и плитко море и разкошния фин пясък, туристите са привлечени тук и от големият брой атракции и заведения, които са на разположение на летовниците, посещаващи Харманите. Комуникативността на плажа е впечатляваща - само на метри от него са изградени няколко семейни хотела и се дават къщи под наем, така че можете да отседнете съвсем наблизо и да се наслаждавате на Харманите от ранно утро до късна вечер. Впрочем, тук морето е топло от май до края на септември, дори до октомври месец.

Плажът е разделен на две зони. В едната срещу заплащане можете да наемете чадъри и шезлонги, но е оставено и достатъчно пространство, на което имате възможност да се настаните без да се налага да плащате каквото и да било. Разбира се, там е разрешено да разположите собствените си чадъри и хавлии.

Ако сте любители на водните спортове, в Харманите можете да наемете джетове, водни колела и ски, така наречените “банани”, екипировка за гмуркане. Естествено, помислено е и за почитателите на плажните футбол и волейбол. Има няколко игрища, на които имате отлична възможност да ги практикувате.

  • Плажове
Созопол - Забележителност Плаж Харманите - Снимка 1 Созопол - Забележителност Плаж Харманите - Снимка 2 Созопол - Забележителност Плаж Харманите - Снимка 3 Созопол - Забележителност Плаж Харманите - Снимка 4