3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Созопол Централен плаж

Price comment  Цена:
адрес:
Созопол
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Централният плаж на Созопол е един от най-посещаваните по българското Черноморие. И основната причина за това съвсем не е, че се намира в голям курорт. Големите достойнства да ивицата са други.

Плажът предлага на посетителите си повече от 18 000 квадратни метра фин, мек и чист пясък със златист цвят. Може и да е изненадващо, тъй като се намира в рамките на магнетична дестинация, но той е пренаселен само през най-натоварената част от туристическия сезон. Тогава ще ви се да наложи да отидете на плажа по-рано сутрин, за да си намерите хубаво място, но през май, юни или септември няма да имате проблем да откриете своето местенце, на което да се усамотите и да си починете, изчиствайки главите си от всички злободневни проблеми.

Морето тук е плитко, а дъното - полегато, без ями, водовъртежи или мъртви течения. Това прави Централния плаж на Созопол един от най-любимите за лятна почивка, що се отнася за семейства с малки деца. Бреговата ивица е охранявана от професионални спасители, а старата част на града е само на неколкостотин метра от плажа.

Созопол е един от най-древните градове на Балканския полуостров. Създаден е няколко века преди новата ера и бързо се превръща в една от цветущите древногръцки колонии по Черноморското крайбрежие. През Средновековието Созопол често преминава под властта на България или Византия, а по време на Възраждането е едно от най-богатите търговски средища в цялата европейска част на Османската империя.

  • Плажове
Созопол - Забележителност Созопол Централен плаж - Снимка 1 Созопол - Забележителност Созопол Централен плаж - Снимка 2 Созопол - Забележителност Созопол Централен плаж - Снимка 3