1 stars

Бунгало/ Къмпинг
Солища

Price comment  Цена:
0
адрес:
Солища
имейл:
bgmandra@hotmail.com
телефон:
00359988800850

Къмпинг “Солища” е разположен в непосредствена близост до “Гайда хът”, на четири километра от емблематичното село Широка лъка, което е обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Предлага каравана с обща площ 24 квадратни метра (дължина 8, широчина 3). Пригодена е за подслоняване на пет души. Разполага с двуместна семейна спалня, двуетажно легло (евентуално за децата на семейството) и високо етажно легло, разположено в кухненския бокс на караваната.

Къмпингът предлага и възможност за опъване на палатки, като местата за това са абсолютно безплатни. Почиващите могат да използват т.нар. “турска тоалетна” и душ със студена вода. Тези услуги отново не се заплащат. “Солища” е подходящ за хора, които обичат по-суровото прекарване сред природата и са склонни да изоставят удобствата, за да се слеят напълно с нея.

Районът е подходящ за активна почивка далеч от цивилизацията. Наоколо има изобилие от върхове, прекрасни гледки и планински пътеки. Къмпингът се намира на поляна, граничеща със защитената местност Чернока, в която расте 300-годишна иглолистна гора. На местен диалект “чернок” означава “черен бор”. Някои от дърветата са толкова големи, че чак не могат да бъдат обгърнати от един човек. Гората е един от символите на село Солища.

Селото се намира в планински район, разположен в Перелишкия масив - най-високия дял на Родопите. Тук се издигат първенецът на планината Голям Перелик (2191 метра надморска височина), Шилеста чука (другото му име е Орфей; 2188 м) и Малък Перелик (2147 м). Най-висок в близост до Солища е Солийски връх (1649 м). Селото е удобна изходна точка достигане до хижа “Перелик” (3 километра). През Солища минава Солицка река, която отводнява Перелишкия масив и е приток на Широколъшка река.

Посетителите на къмпинг “Солища” могат да се възползват от възможността да се запознаят с флората и фауната на Родопите. В района опитните билкари ще срещнат изобилие от мащерка, жълт кантарион и риган. Тук виреят и много видове ядливи гъби - рижика, масловка, ливадна и горска анасонова печурка, сърнела, манатарка, пачи крак... Изобилието на горски плодове също е впечатляващо.

  • Къмпинг/Бунгало

Резервирай през нас и вземи нашата туроператорска отстъпка!!!

Солища - Хотел Солища - Снимка 1 Солища - Хотел Солища - Снимка 2 Солища - Хотел Солища - Снимка 3