3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Сомовит

Price comment  Цена:
адрес:
Сомовит
имейл:
телефон:
0035964824004

Плажът е разположен на дунавския бряг, на 50 метра надморска височина. От останалата част на село Сомовит го отделя железопътната линия. В Сомовит има гара, която е една от причините тук да идват повече туристи, отколкото на другите плажове в региона. Ивицата е покрита със ситен пясък, чиста е и предлага отлични възможности за плажуване. Поради впечатляващата си за стандартите на дунавското ни крайбрежие дължина, плажът на Сомовит дава възможност лесно да намерите къде да се усамотите, така че да прекарате няколко часа в пълен релакс, наслаждавайки се на галещите лъчи на слънцето и неизменния бриз.

Речното дъно тук е полегато, така че можете да плувате спокойно. Все пак трябва да имате предвид, че брегът не се охранява от професионални спасители - винаги подхождайте с повишено внимание. На плажа на Сомовит можете да практикувате голяма част от водните спортове като каякинг, разходки с лодка по живописното течение на реката и гмуркане. Разбира се, най-популярен е риболовът.

Самото име на селото идва от това, че в миналото жителите му са се прехранвали най-вече от риболов. Те били известни с това, че пътували из цялата страна и продавали сомовете, които улавяли в Дунава. Сега рибната популация може и да не е чак толкова впечатляваща, но дори и неопитните рибари имат големи шансове да не си тръгнат оттук с празни ръце.

На плажа в Сомовит можете да останете и по-дълго, опъвайки палатка. Всички условия за това са налице, тъй като природата тук е изключително живописна, а от селото имате възможност да се сдобиете с всички необходими продукти, както и да поседнете в някое от местните заведения, за да опитате специфичната кухня на региона. Ако не искате да спите на открито и поговорите с местните хора, лесно ще намерите къде да пренощувате на символични цени - те са изключително гостоприемни. Не пропускайте да посетите и църквата, която е строена през далечната 1859 година.

  • Плажове
Сомовит - Забележителност Плаж Село Сомовит - Снимка 1 Сомовит - Забележителност Плаж Село Сомовит - Снимка 2 Сомовит - Забележителност Плаж Село Сомовит - Снимка 3