3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Приключенски Парк Шамбала

Price comment  Цена:
адрес:
Сопот
имейл:
info@crg.bg
телефон:
00359893542204

Приключенски парк "Шамбала" се намира в покрайнините на град Сопот. Разположен е на територията на Европейския център за екстремни видове спорт и медитация „Шамбала”, който е най-големият екстримен парк в България заемащ площ повече от 300 кв.м. Приключенският парк е съставен от различни атракциона. Създаден е „Височинен град", чиято основа е добре опъната мрежа, закрепена чрез специални приспособления и въжета за дърветата. Средата е естествена. Използвана е боровата гора, която е на един от планинските склонове. За дърветата, които са на повече от 50 години, е закрепена мрежа. До нея се стига по стълба или с въже по желание на играча, който сам трябва да прецени според способностите си кое от двете съоръжения ще използва. Горе са атракционите, някои от които на 12 метра височина. Препятствията са повече от 20 и преодолявайки ги, човек изпитва истинско удовлетворение от себе си. След като слезе на земята, всеки получава диплома за "Воин на Шамбала". Предназначението на височинния град е всеки да провери физическата си подготовка, да повярва в себе си и не на последно място да се отърси от стреса, като усети тръпката от адреналина. Паркът може да поеме до 50-60 души. На мрежата обаче лимитът е за групи от десетина играчи. Задължително се обличат със специален екип, а по време на играта до тях има треньори, които следят за сигурността на играчите. Освен височинен град паркът на приключенията "Шамбала" разполага с атракциони, чиито имена като Тарзан и Робинзон сами говорят какво се очаква от играчите, за да ги преодолеят. Сред най-сложните препятствия са лентовите стълби. Те са високи 12-метра, но са добре обезопасени, тъй като катерещият се по тях винаги е завързан с въжета. "Тролейбусът" пък предлага спускане по наклонено въже с дължина повече от 60 метра. Създателите на приключенския парк не са забравили и малчуганите, които искат да разберат какво е екстремен спорт. Специално за тях в единия край на парка е монтиран "Кубът". Той е лабиринт от мрежи, които малките играчи трябва да преодолеят като се катерят, висят на ръце или пък се промушват през тесни дупки. Целият приключенски град е абсолютно достъпен за всеки, който желае да го изпробва през цялата година. Цените са в зависимост от това кои атракциони ще бъдат използвани. 45 лева струва целодневно забавление на всички уреди. Цената на "Кубът" и спускането с "Тролейбуса" е по 5 лв. Учениците плащат за приключението 25 лв. Център "Шамбала" са се погрижили да осигурят максимално най-добрата инфраструктура на района.

От Сопот до атракциона води асфалтов път и има изграден огромен паркинг, който е безплатен. С лифта туристите, които желаят да останат по-дълго в планината, могат да се изкачат до хижа "Незабравка", която също е част от "Шамбала. Екскурзианти, които са оборудвани с палатки, могат да отседнат на първата станция на лифта, където има специално място за къмпинг с лагерен огън. Приключенският парк е много популярен и за тийм-билдинг на открито, а площите са много големи и има купища възможности за екстремно и забавно прекарване на време с колеги и приятели.

  • Паркове
Сопот - Забележителност Приключенски Парк Шамбала - Снимка 1 Сопот - Забележителност Приключенски Парк Шамбала - Снимка 2 Сопот - Забележителност Приключенски Парк Шамбала - Снимка 3 Сопот - Забележителност Приключенски Парк Шамбала - Снимка 4 Сопот - Забележителност Приключенски Парк Шамбала - Снимка 5