3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Сопот

Price comment  Цена:
адрес:
Сопот
имейл:
vessopot@abv.bg
телефон:
0035931346003

През 2011 година туристическото дружество „Иван Вазов” в Сопот осъществи част от амбициозния план на града да направи тази зона от Балкана привлекателен ски-център. Възстановени и пуснати в действие бяха детска ски-писта и влек. Те се намират между хижите „Незабравка” и „Добрила”. В хижите има и добре оборудван ски гардероб, а туристическото дружество е наело инструктори за начинаещите.

Детската писта е добре обработена, а влекът, който обслужва скиорите по нея, е около 300 метра. Дружеството предлага и пакети за бели училища за децата. За информация за ски пистата и влека звънете на тел. 00359884 102 501.

Сопот и местността са красиво и приветливо място за туристите от цялата страна. Там е подходящо място не само за зимни спортове, но и целогодишно – има терени за планинско колоездене, места за парапланери, приказни и труднопреодолими маршрути за любителите на планинарството.

В хижа „Добрила” можете да намерите удобно и комфортно настаняване. Тя се намира седловината между връх Добрила и връх Левски/Амбарица/. Разполага с 60 места с вътрешни санитарни възли, умивални и локално парно. Електрефицирана е от градската мрежа. Водоснабдена е и разполага с ресторант с добре уредена кухня. Хижата разполага със сателитна телевизия. Комплексът предлага и превоз от град Сопот до хижата, а също и фотосафари за любителите на дивата природа.

Друга възможност за пренощуване дава хижа „Незабравка”. Тя разполага с леглова база от 80 места в стаи с две и три легла. Водоснабдена, електрифицирана, с централно парно отопление, туристическа столова, бюфет, с телевизор и интернет. До хижата може да се стигне по туристическа пътека от гр. Сопот за 3 часа или със седалков лифт "Sky Lift", един от най-дългите на Балканския полуостров с дължина 5 000м. на две линии. С него се изкачва на 1750м. надморска височина за 35мин. За информация за работата на пътническа въжена линия – Сопот, звънете на тел.: 0897 43 01 87 или пишете на е-mail: skylift@abv.bg.

  • Ски писта
Сопот - Забележителност Ски писта Сопот - Снимка 1 Сопот - Забележителност Ски писта Сопот - Снимка 2