3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Сопотски водопад

Price comment  Цена:
адрес:
Сопот
имейл:
телефон:

Сопотският водопад е едно прекрасно място, напълно оправдаващо една добра, едночасова разходка за всеки посетил градът на Иван Вазов – Сопот.

Началото на пътуването е манастирът „Възнесение Господне“, известен още като „Свети Спас“, който се намира от дясната страна на първата станция на сопотския лифт. От там се тръгва по черен път, който се вие край лявата му ограда. Той минава през малко мостче и постепенно се превръща в китна пътечка, наближавайки гората. Сигурен знак, че това е правилният път е ако се стигне до малък параклис с икони и аязмо, който служи за ориентир. Той е видим след около двадесет минути път по пътеката.

От параклисът се продължава нагоре, където чака и хладната свежест на водопада. Бумтящите му води се спускат от 15 метра, образувайки два огромни пада. Там има и малка беседка с пейки, покрив и огнище, а и като цяло мястото е много подходящо за пикник с големите си камъни и естественият горист заслон.

  • Водопади
Сопот - Забележителност Сопотски водопад - Снимка 1 Сопот - Забележителност Сопотски водопад - Снимка 2 Сопот - Забележителност Сопотски водопад - Снимка 3