3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Велосипеден маршрут Симеоновски ...

Price comment  Цена:
адрес:
София
имейл:
opto@info-sofia.bg
телефон:
0035929434728

Този велосипеден маршрут, който започва от софийския квартал „Симеоново“, е сравнително кратък, но за сметка на това ви запознава с едни от най-красивите местности във Витоша. От последните къщи на „Симеоново“, които се намират на границата с гората, започва горски път, който следва като посока водния канал към квартал „Драгалевци“. Трасето се движи по него в западна посока, като минава над вилната зона го следва до шосето от „Драгалеци“ за хижа „Алеко“.

След като пресечете асфалтовия път, поемате по равна улица, за да достигнете по железен мост, по който пресичате Драгалевска река. Веднага завивате нагоре и вляво, за да достигнете до басейн. Около половин километър по-късно маршрутът поема надясно, по хоризонтален път, извеждащ ви до водната централа на квартал „Бояна“. Скоро след това завивате по стръмна пътека наляво. Тази част от трасето е къса, но все пак преценете силите си, тъй като наклонът е доста сериозен.

Малко след като преодолеете стръмнината, трасето ви отвежда до най-високо разположената улица на квартал „Бояна“. Движейки се по нея до момента, в който тя свърши, достигате до Боянска река, която пресичате по дървено мостче. Чака ви кратко изкачване през красива, гъста гора, за да стигнете до чешма с хубава вода.

Тук пътят се разклонява, а маршрутът продължава надясно и след приблизително два километра и половина ви извежда на шосето за местността Златните мостове. Следва не особено стръмно изкачване от малко повече от половин километър. Оттук завивате към чешмата Бяла вода, където можете да си починете подобаващо. Само след няколко завоя се озовавате пред туристическия комплекс „Тихия кът“, разположен в местността Златните мостове. Намира се на надморска височина от 1075 метра, в един от най-живописните и посещавани райони на Витоша. Комплексът се състои от мотел, ресторант и басейн, така че можете да се възнаградите пълноценно за положените усилия.

  • Маршрути
  • Езера
  • Веломаршрути
София - Забележителност Велосипеден маршрут Симеоновски езера – Тихия кът - Снимка 1 София - Забележителност Велосипеден маршрут Симеоновски езера – Тихия кът - Снимка 2 София - Забележителност Велосипеден маршрут Симеоновски езера – Тихия кът - Снимка 3