3 stars 3 stars 3 stars

Музей
Галерия за модерно изкуство

Price comment  Цена:
адрес:
София, 10, ул. Оборище
имейл:
mail@modernartgallery.bg
телефон:
+35929434000

Първата по рода си у нас Галерия за модерно изкуство отвори врати в София на 17-ти декември 2009г. Галерията представя работи с музейно качество и разполага с най-значимата частна колекция от оригинални графични творби на известни майстори на 20 век като Пикасо, Шагал, Мирό, Матис, Дали и други. Следвоенното американско изкуство е представено с имената на Анди Уорхол, Джеф Кунс, Робърт Индиана. Важно място в постоянната колекция заемат работите и на съвременни творци като Кийт Харинг, американския нео-експресионист Хънт Слонъм, британския концептуалист Деймиън Хърст и други световноизвестни артисти. Българският щрих в експозицията са няколко творби на Кристо, свързани с проектите му в Берлин и Абу Даби, платна на Хубен Черкелов, който твори в Америка, художникът от български произход Жул Паскин. Изброените автори са утвърдени и добре позиционирани на световния арт пазар, а техните произведения са обект на дългогодишен колекционерски интерес.

Галерията има много любопитни проекти. Организира конкурс за българско съвременно изкуство, в подкрепа на младите български автори, предоставящ им нови възможности за творчески изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. Вечерен “work-shop”, наречен „Арт Релакс”, дава възможност на всеки, който желае да разнообрази ежедневието си и да научи повече за изящните изкуства. За малките художници галерията предлага „Арт училище”, където децата рисуват, развиват въображението си, запознават се с големите имена в изкуството и през цялото време се забавляват.

Галерията е изключително интересна, достъпна и дава възможност на всеки да се докосне до великите художници и техните произведения. Такава галерия има и близо до Каварна в село Божурец. Ако желаете организирано посещение трябва да се обадите предварително.

Ако се чудите кой рисува по електронните табла в София, това са ентусиастите от Галерията за модерно изкуство. Можем само да ги похвалим и да се наслаждаваме на резултатите от чудесната идея.

Работно време: 11:00 до 19:00

София - Забележителност Галерия за модерно изкуство - Снимка 1 София - Забележителност Галерия за модерно изкуство - Снимка 2 София - Забележителност Галерия за модерно изкуство - Снимка 3 София - Забележителност Галерия за модерно изкуство - Снимка 4