4 stars 4 stars 4 stars 4 stars

Туристическа Атракция
Зоопарк София - най-големият на ...

Price comment  Цена:
1
адрес:
София, 32, ул. Сребърна
имейл:
zoosofia@abv.bg
телефон:
+35928682043

Зоологическа градина - София е най-старата и най-голямата на Балканския полуостров.

Трудно е да се намерят в София и дори изобщо в България билети за атракция с по-достъпна цена - този за възрастни е 2 лв., учениците, студентите, войниците и пенсионерите влизат срещу 1 лв., а входът за най-малките - до 7 години е свободен.

Много интересен е проектът „Лятно зооучилище”. Той се провежда през юни и юли, като през юни е за деца от 7 до 10 години, а през юли за деца от 11 до 14 години. Всяка група има занимания в рамките на 5 дни (от понеделник до петък) от 10 до 15.30 часа по специално създадена програма за екологично образование в зоопаркови условия. Програмите се основават на нестандартни и забавни методи за поднасяне на информацията, включени са много игри, възможности за творческа изява и индивидуални и групови дейности. Неотменна част от учебната програма са контакта и грижите за животните на центъра. Зоологическа градина – София се занимава с природозащитна дейност като участва активно в национални и международни програми за размножаване на редки и застрашени видове, например: от маймуните – дрил; всички дневни и нощни грабливи птици; от големите котки – амурски и персийски леопард, амурски тигър, евроазиатски рис; от тревопасните – антилопа адакс, арабски орикс и воден козел. Разбира се, Софийската зоологическа градина не е лишена и от представители на животните, познати ни още от детските приказки и станали отдавна неотменима част от културата на българина – европейски вълк, кафява мечка, червена лисица, язовец и други. И възрастни, и деца замират от удивление и възхищение пред хипопотамите, носорозите и слоновете. Впрочем, последните заемат особено място и в символиката на Зоопарка - неизвестно точно кога, но коронованото слонче е избрано за емблема на Зоологическа градина - София. Зоологическа градина се намирана ул. „Сребърна“ №1 (по традиция, въпреки, че реално се намира на или срещу "Сребърна" № 32 ). През летния сезон е отворен за посетители от 9:00 до 19:00 ч., а през зимния — от 9:00 до 17:00 часа.

  • Паркове

Работно време: 09:00 до 19:00

София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 1 София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 2 София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 3 София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 4 София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 5 София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 6 София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 7 София - Забележителност Зоопарк София - най-големият на Балканите - Снимка 8