3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Модерен театър София

Price comment  Цена:
адрес:
София, 12, ул. Върбица
имейл:
contact@moderntheatre.bg
телефон:
0035924283640

„Модерен театър“ е първият частен български театър, който е разполагал със собствена сцена и актьорска трупа.

Основан е през 2007 г. Театърът се е помещавал в сградата на бившия Дом на българо-съветската дружба в София, предоставяна от компания "Ренесанс".

Основател и създател на юридическото лице "Модерен театър" е гръцкият бизнесмен Димитриос Арванитис. Артистичен директор е режисьорът Ивайло Христов, а драматург — Людмил Тодоров.

В театъра играят известни актьори, сред които Бойка Велкова, Ирини Жамбонас, Стефания Колева, Искра Ангелова, Кристина Янева, Маргита Гошева, Анастасия Лютова, Касиел Ноа Ашер, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Иван Радоев, Пламен Сираков, Тодор Близнаков, Стефан Спасов, Филип Аврамов, Пенко Господинов.

Модерният театър притежава правата за България за някои от най–популярните театрални постановки от репертоара на Бродуей и лондонския Уест енд.

Сцената, използвана преди от "Модерен театър", е създадена от компания "Ренесанс" и се помещава в бившия "Дом на българо-съветската дружба" в София.

Сцената разполага с 399 места, фоайе и бар. Залата и прилежащите й допълнителни помещения са подходящи за заснемане на ТВ продукции, като сме често сме предпочитани за заснемане на сцени от сериала "Под прикритие". При нас бяха заснети ТВ продукцията на bTV -"Младост 5", както и продукцията на Арт Уинар и ТВ7 с единственото българско риалити - STAR MACHINE. Залата бе горд домакин и на приемите по случай Националния празник на Република Аржентина и Националния празник на Република Кипър.

  • Театър

Работно време: 10:00 до 18:00

София - Забележителност Модерен театър София - Снимка 1 София - Забележителност Модерен театър София - Снимка 2