3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Щъркелово гнездо

Price comment  Цена:
адрес:
София
имейл:
телефон:
0035929434728

Плаж Щъркелово гнездо се намира на брега на язовир „Искър“, в едноименната местност, разположена на четиридесет километра от столицата. Той се използва както за събиране на тен и плуване, така и за практикуване на различни други водни спортове като каране на водни колела и лодки например. Когато метеорологичните условия са подходящи, можете да карате и уиндсърф. Мястото е предпочитано и от рибари, тъй като уловът е доста добър.

Трябва да имате предвид обаче, че през горещите летни месеци е нужно да дойдете рано сутрин, за да си намерите място на плажа, тъй като той е любимо място не само на софиянци, но и за жителите на разположения само на петнадесет километра Самоков. Гледката от Щъркелово гнездо е невероятна, особено в ясни и слънчеви дни.

Язовир „Искър“ е най-големият както по площ, така и по обем в България. Работите по създаването му започват през 1950-а, а официалното му откриване е през 1954 година. Създаден за нуждите на столицата , в момента той е едно от най-привлекателните места за отдих и туризъм цялата страна, тъй като по крайбрежието му е изградена подобаваща инфраструктура, позволяваща на туристите да прекарат отлично, независимо дали предпочитат лукса или да останат насаме сред природата.

  • Плажове
София - Забележителност Плаж Щъркелово гнездо - Снимка 1 София - Забележителност Плаж Щъркелово гнездо - Снимка 2 София - Забележителност Плаж Щъркелово гнездо - Снимка 3 София - Забележителност Плаж Щъркелово гнездо - Снимка 4