3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Ветровала

Price comment  Цена:
15.00
адрес:
София
имейл:
vitoshaski@vitoshaski.com
телефон:
00359885611435

На 3 километра от най-голямата каменна река във Витоша – местността Златните мостове, се намира ски-писта Ветровала. Пистата е дълга 700 метра и широка 150 метра с денивелация от 70 метра. Със „синя” категория е и е подходяща за скиори от всички възрасти и с различни умения - начинаещи и напреднали. Най-високата й точка е разположена на 1510 метра надморска височина. Ски-писта Ветровала е оборудвана с два влека, тип "паничка" и с детски портативен влек. Във върхов зимен ден в комплекса има условия за съсредоточаване на около 11500 души, от които повече са ски-туристите - 6100 и по-малко скиорите - 4400 души.

Разположена в непосредствена близост до столицата на България, пистата се радва на завидна популярност сред любителите на зимните спортове. Като част от ски-комплекса на Витоша, пистата Ветровала е добре поддържана и районът около нея предлага отлични условия за настаняване и прекарване на свободното време. За качествата на пистата няма как да имате съмнения, тя ежегодно е арена както на национални състезания, така и на провеждането на европейски и световни купи по ски дисциплини.

От ски-гардероба на „Витоша ски” можете да се снабдите с необходимото оборудване за една приятна и удовлетворяваща почивка в планината. През миналогодишния сезон 2012-2013г. цените бяха следните:

Оборудване за цял ден – за възрастни щеки, ски и обувки – 20 лева, за деца – 12; сноуборд и меки обувки за възрастни -15 лева, за деца – шейна – 5 лв. ВИП гардероб за възрастни, състоящ се от щеки, ски и обувки – 30 лева. При ползване на пълно оборудване от гардеробите или ски учител на „Витоша ски”, ползвате 15 % намаление на лифт картата. При ползване и на двете – 20 % намаление на лифт картата.

Ако ските не са вашата страст или пък решите да се отдадете и на планинарство, знайте, че от Златните мостове може да се направи преход до първенеца във Витоша - Черни връх (2290 м). Има два основни маршрута, които преминават през много от старите, обичани от планинарите витошки хижи.

  • Ски писта
София - Забележителност Ски писта Ветровала - Снимка 1 София - Забележителност Ски писта Ветровала - Снимка 2