3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Театър Ателие 313

Price comment  Цена:
адрес:
София, 7, ул. Васил Д. Стоя...
имейл:
atelie313@abv.bg
телефон:
00359024832009

Театър “Ателие 313” е създаден през 1989 година от актьора Рашко Младенов като студийна формация, експериментираща с изразните възможности и синтеза на различните музикално – сценични изкуства – танцов и музикален театър, пантомима, опера. През 1992 година за директор на театъра е поканен известния куклен режисьор Петър Пашов, който приобщава към трупата едни от най – утвърдените имена в съвременното куклено изкуство – режисьора Славчо Маленов, сценографите Силва Бъчварова и Васил Рокоманов, композитора Петър Цанков.

През 2008г. в театъра започват работа абсолвенти от НАТФИЗ. Те осъществяват своите проекти в “Ателие 313” и са неговото ново лице. “Магьосникът от Оз” е дебютния спектакъл на младата трупа. Представлението е номинирано за наградата за куклено изкуство на Съюза на артистите в Бългаиря "Икар" през 2010. Същата година печели колективна актьорска награда от 43-ти международен куклен фестивал "ПИФ", Загреб, Хърватска.

На сцената на “Ателие 313” са направили своите първи изяви много млади творци, възпитаници на НАТФИЗ “Кръстю Сарафов”. В театъра са представени 5 режисьорски, 6 сценографски и над 10 актьорски дебюта.

Театърът представя своите представления всяка събота и неделя.

“Ателие 313” в център за творци от всички изкуства – поети, художници, музиканти, танцьори - пространство за осъществяване на срещи и общи проекти, превръщане на театъра в културен институт, поддържащ престижа на българското изкуство в страната ни и по света.

  • Театър
София - Забележителност Театър Ателие 313 - Снимка 1 София - Забележителност Театър Ателие 313 - Снимка 2