3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Театър София

Price comment  Цена:
адрес:
София, 23A, бул. Янко Сакъзов
имейл:
sofiatheatre@gmail.com
телефон:
0035929442485

Театър “София” има 43 годишна история и е най-старият общински театър в София. Той е единственият театър в столицата (след Народния театър “Иван Вазов”) със специално построена за театрална дейност сграда, намираща се в парка “Оборище” до булевард "Мадрид". Сградата има две театрални зали – голяма зала с 319 места и камерна зала със 49 места, с пространства, пригодени за експериментална театрална дейност – работи една актьорска трупа, поддържана финансово от Столична община. Театърът е домакин на гостувания на спектакли от страната и чужбина. Залите и фоайетата се използват и за провеждане на семинари, презентации и изложби.

Трупата на Театър “София” и до днес съчетава уважението към традициите с творческия експеримент, с различното и интригуващо представяне на театралното изкуство. Поддържа афиш от 10-12 заглавия, които се играят на четирите сцени.

Театър „София“ е театрално пространство, в което е на почит уважението към най-доброто в театралните традиции и същевременно се дава път на най- новото и модерно в съвременния театър.

  • Театър
София - Забележителност Театър София - Снимка 1 София - Забележителност Театър София - Снимка 2 София - Забележителност Театър София - Снимка 3