3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Планинарска песен

Price comment  Цена:
5.00
адрес:
София
имейл:
телефон:
0035929867853

Хижа „Планинарска песен” се намира в местността „Боерица” в Национален парк „Витоша” при надморска височина от 1965 метра. Отстои на 6 километра от местност „Златните мостове”. Построена е през 1970 година от членове на Българският туристически съюз и хор „Планинарска песен”.

Представлява масивна триетажна сграда в алпийски стил с обща вместимост от 27 легла, които са разпределени в стаи по две, четири, пет и седем. Хижата е електрифицирана и водоснабдена. Санитарните възли и бани са вътрешни и общи. Спалните помещения са чисти, скоро ремонтирани и обзаведени с нови легла. Отоплението на сградата през зимата се осъществява чрез радиатори и печки на ток. На разположение на посетителите има туристическа столова и бюфет. Столовата се намира на приземния етаж и с капацитет 30 души. Тя е просторна и се състои от две помещения. Кухнята работи главно през почивните дни и предлага основно супи и скара. Желателно е при посещение в хижата всеки да носи храна и напитки. Непосредствено пред сградата на хижата има оформен амфитеатрален кът с пейки.

За любителите на зимните спортове в близост до хижа „Планинарска песен” се намира ски-писта „Конярника”. Хижата се стопанисва от Сдружение на българските хорове – град София.

За изходен пункт към хижата се приема град София.. До мястото където се намира може да се стигне от местността „Златните мостове” – 1.00 час, от квартал „Владя” – 2.30 часа, квартал „Княжево” – 2.30 часа и от „Копитото” – 2.00 часа.

Отстои на няколко минути от хижа „Боерица” и хижа „Борова гора”. Други туристически обекти, които могат да се достигнат по маркирани пътеки от „Планинарска песен” са хижите : „Кумата” – 0.15 часа, „Тинтява” – 0.50 часа, „Септември” – 0.40 часа и „Момина скала” – 1.00 час.

  • Хижи
София - Забележителност Хижа Планинарска песен - Снимка 1 София - Забележителност Хижа Планинарска песен - Снимка 2 София - Забележителност Хижа Планинарска песен - Снимка 3 София - Забележителност Хижа Планинарска песен - Снимка 4 София - Забележителност Хижа Планинарска песен - Снимка 5