1 stars

Бунгало/ Къмпинг
Сребърна

Price comment  Цена:
0.00
адрес:
Сребърна
имейл:
-
телефон:
00359885185534

Къмпинг “Сребърна” предлага на гостите си места за сто палатки в околностите на едноименното силистренско село. Има места и за повече от тридесет каравани. Изграден по проект на фондация “Екообщност”, тук можете да се възползвате от течаща вода и да имате достъп до санитарни възли. На територията му има също барбекю, детска площадка и волейболно игрище.

“Сребърна” се намира на 15 километра от град Силистра, в непосредствена близост до едноименния национален резерват. Това го прави предпочитано място както за любителите на почивката сред спокойствие и уединение, така и за туристите, интересуващи се от флората, фауната и природните забележителности.

Резерватът “Сребърна”е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Намира се на два километра на юг от река Дунав и обхваща в границите си езерото Сребърна и неговите непосредствени околности. Особената му ценност се дължи на факта, че през територията му минава миграционното трасе на прелетните птици между Еропа и Африка, наречено Via Pontica.

В “Сребърна” има изключително богата фауна.

Славата на резервата обаче безспорно се дължи най-вече на забележителното орнитологично разнообразие - цели 221 вида птици гнездят тук. Някои от тях са изключително редки и красиви - къдроглав пеликан, малък корморан, лопатар, блестящ ибис, ням лебед, белоока потапница, мустакат синигер... Към “Сребърна” има и природонаучен музей, в който можете да разгледате препарирани животни и да се запознаете с характерния за всяко от тях начин на живот.

  • Спорт
  • Панорама
  • Лов и Риболов
  • Къмпинг/Бунгало

Резервирай през нас и вземи нашата туроператорска отстъпка!!!

Сребърна - Хотел Сребърна - Снимка 1 Сребърна - Хотел Сребърна - Снимка 2 Сребърна - Хотел Сребърна - Снимка 3 Сребърна - Хотел Сребърна - Снимка 4