3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Ставерци

Price comment  Цена:
адрес:
Ставерци
имейл:
телефон:

Село Ставерци се намира недалеч от левия бряг на река Искър, на която е и плажът му. Разстоянието е само няколкостотин метра, на завоя на най-дългата българска река. Мястото е тихо и спокойно, тъй като тази брегова ивица е почти напълно непозната за масовия турист и тук идват предимно тукашни летовници. Плажът е тесен и сравнително дълъг, на места покрит с трева, на други - с пясък и е ограден от всички страни с хубава гора, в която можете да се скриете от типичните за тук летни горещини.

Тукашният плаж никога не е пренаселен, така че лесно можете да откриете местенце, на което да се усамотите и да забравите за всичката шумотевица и стрес на големия град или претъпканите ни лъскави курорти. Освен това, Ставерци не е малко село, особено за стандартите на Северозапада (повече от 1700 жители), така че оттам можете да си закупите всичко, ако искате да останете на бреговата ивица няколко дни, опъвайки палатката си. В селото има няколко универсални магазина, както и заведения, където имате възможност да се позабавлявате с приятели или просто да изпиете нещо разхладително.

За любителите на природния, културния и исторически туризъм също има приятни изненади. Църквата “Света Параскева” в Стакевци е построена през възраждането (1868 година), има забележителни дух и архитектура и е обявена за паметник на културата. В местността Калето, където има антична крепост, имате възможност да разгледате живописните “вкаменени дървесни стъбла”, които са обявени за природозащитен обект. Само на около двадесет километра пък се намира един от най-големите римски градове по долното течение на река Дунав - Улпия Ескус.

  • Плажове
Ставерци - Забележителност Плаж Село Ставерци - Снимка 1 Ставерци - Забележителност Плаж Село Ставерци - Снимка 2