3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Буковец

Price comment  Цена:
8.00
адрес:
Твърдица
имейл:
телефон:
00359896693170

Хижа Буковец разполага с 3 стаи, всяка от които е със санитарен възел и 3 легла. Има апартамент, в който има телевизор, баня и тоалетна. Останалите стаи са без собствени санитарни възли, но има баня и тоалетна на съответния етаж. На последния етаж стаите са тавански, с по 3 и 4 легла. На разположение на туристите са и столова, голяма кухня с печки, котлони и посуда.

Самата хижа представлява комплекс от три сгради с общ капацитет 75 места. Сградите са електрифицирани и водоснабдени. В съседство са множество туристически обекти, най-известните сред които са хижа Предела (Прохода на Републиката)- 7.45ч. , заслон Бутора - 4.15ч. , заслон Караиваново хорище - 2.30ч., хижа Чумерна - 1.30ч. (12.5 км. по асфалтов път)

Всички пътеки са маркирани. Изходни места до хижата са град Елена, който е на 26 километра и Твърдица на 17 км. Кара се по асфалт, следват се табелите и се стига до връхната точка на Твърдишки проход. Пътят от Твърдица е в лошо състояние, за това повишено внимание е препоръчително. Също така е важно да се знае, че бързите влакове не спират на гара Твърдица.

  • Хижи
Твърдица - Забележителност Хижа Буковец - Снимка 1 Твърдица - Забележителност Хижа Буковец - Снимка 2 Твърдица - Забележителност Хижа Буковец - Снимка 3