3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Свети Георги

Price comment  Цена:
адрес:
Топола
имейл:
телефон:

Плажът Свети Георги се намира на около седем километра разстояние от панорамния път между Балчик и Каварна. Ориентир за него може да бъде разклона за защитената местност „Тузлата“ и село Топола, между които е разположен. Допълнително улеснение е поставената на разклона за плажа табела, указваща пътя за Бялата лагуна.

Самата плажна ивица е сравнително тясна и неохраняема, като в единия си край морското дъно е покрито с камъни, а в другия е чисто, с хубав пясък. Дълбочината тук нараства плавно, няма дънни ями, подводни течения или водовъртежи, така че плаж Свети Георги е подходящ за семейства с малки деца и хора, които не са уверени в уменията си да плуват.

Плажът се намира в малко, тихо и спокойно заливче, което е обградено от всички страни с живописни скали, правещи мястото привлекателно за практикуване на гмуркане и различни други подводни спортове. Природата наоколо е много красива, има множество подходящи кътчета за пикник и отмора.

В единия край на плажа се намира и къмпинг „Свети Георги“, където можете да отседнете в някое от бунгалата или да ползвате възможността да разпънете палатка, както и да разположите своята каравана или кемпер. Цените са повече от разумни, предоставя ви се опцията да използвате бани, тоалетни, няколко чешми, а също и електричество. Обикновено плажът не е пренаселен, макар и през уикендите и празничните дни тук да идват доста хора от близките големи градове Варна и Добрич, които ценят уединението, предлагано на Свети Георги.

  • Плажове
Топола - Забележителност Плаж Свети Георги - Снимка 1 Топола - Забележителност Плаж Свети Георги - Снимка 2 Топола - Забележителност Плаж Свети Георги - Снимка 3