3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Водопад Петров Церак

Price comment  Цена:
адрес:
Тополовец
имейл:
телефон:

Водопад Петров Церак е малък, десетметров, но въпреки това доста живописен и красив водопад. Намира се в землището на село Тополовец, в община Кула, област Видин. Още през 1982 е обявен като част от защитената местност в района.

Тъй като не е много известен до него се стига трудно и не са изградени пътеки. Намира се в доста трудно проходимо дере, но пък гледката на водите му, спускащи се от отвесните скални камъни, сред прекрасната зелена свежест са достатъчна мотивация за опитен турист да тръгне на път. Отправна точка е село Тополовец, като за посока е най-добре да се питат местните жители. Те са единствените, които могат да обяснят точен път до мястото, тъй като ориентирите са специфични, а възможните пътища до него – много. Друга забележителност в района са руините на старинна крепост, наречена Пецино Кале, които се намират в близост до водопада.

  • Водопади
Тополовец - Забележителност Водопад Петров Церак - Снимка 1 Тополовец - Забележителност Водопад Петров Церак - Снимка 2 Тополовец - Забележителност Водопад Петров Церак - Снимка 3