3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Водопад Скока, Калейца

Price comment  Цена:
адрес:
Троян
имейл:
телефон:

В покрайнините на Троян, край село Калейца се разнася тихата, нежна песен на водите на водопад „Скока“. Спускащи се от дванадесет метра, те се сбират в сребърно езеро, което образува дълбок вир.

Местността е много лесно достъпна, като може да се стигне много близо до водопада с кола. Хваща се разклона за Калейца по пътя от Троян към Ловеч. Минава се през цялото село и след като се премине се продължава по асфалтов път – като цяло в добро състояние. Пътят прелита край идилични овощни градинки и след километър се стига до малко мостче. Непосредствено след него има малко разширение, което може да послужи за паркинг, а двеста метра през разклонението в ляво са единственото, което ви дели от водопада. Има табела, указваща посоката – тя би трябвало да е най-добрият ориентир от там нататък.

Водопадът е особено красив през пролетта, когато растителността е в разцвета си и растенията хвърлят зеленикави отблясъци сред среброто на водите. Мястото прилича на малка котловина и слънчевите лъчи се процеждат през клоните на дърветата и се събират в дълбоките води на езерото.

  • Водопади
Троян - Забележителност Водопад Скока, Калейца - Снимка 1 Троян - Забележителност Водопад Скока, Калейца - Снимка 2 Троян - Забележителност Водопад Скока, Калейца - Снимка 3