3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Флорентин

Price comment  Цена:
адрес:
Флорентин
имейл:
телефон:

Плажът на село Флорентин се намира точно срещу едноименния остров, в една от най-красивите местности по западното българско поречие на Дунав. Той е достъпен за посещение само през най-топлите летни месеци, когато нивото на реката спада достатъчно, за да се покаже тясната, живописна и покрита с мек пясък ивица. Въпреки това тук всяко лято се събират стотици туристи, които предпочитат спокойствието и единението с природата пред шумните ни курорти.

Самото село се намира на едва осемнадесет километра на северозапад от областния център град Видин и на шест километра от Ново село. Населението му е малко по-малко от четиристотин човека, но през лятото те се увеличават доста, тъй като много изселници предпочитат да прекарат отпуска си тук.

Освен хората, които има имоти във Флорентин, в селото идват и туристи, тъй като в селото има няколко малки хотела и множество къщи за гости, които предлагат отлични условия за настаняване. Самият плаж е с тясна брегова ивица, но за сметка на това водата край него е спокойна, а реката става дълбока плавно, без никакви ями или водовъртежи.

Макар и плажът да не е охраняван, посетителите могат да разчитат на цели двама общопрактикуващи лекари, което определено е необичайно за село в Северозападна България. Край Флорентин имате възможност да откриете множество закътани местенца, където да разпънете палатката си или да поставите каравана и кемпер. Все пак трябва да имате предвид, че тукашният плаж крие потенциални рискове, особено ако сте с малки деца или нямате добри плувчески умения. Ивицата се използва също за риболов и практикуване на водни спортове.

  • Плажове
Флорентин - Забележителност Плаж Село Флорентин - Снимка 1 Флорентин - Забележителност Плаж Село Флорентин - Снимка 2 Флорентин - Забележителност Плаж Село Флорентин - Снимка 3