3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Водопад Кая Бунар Хотница

Price comment  Цена:
адрес:
Хотница
имейл:
ticvt2@gmail.com
телефон:
+35962622148‎

Водопадът Кая Бунар е едно от райските кътчета в България, на което можем искрено да се порадваме. Ако се чудите къде да прекарате уикенда или дори само неделята и случайно сте близо до Велико Търново, то това е една много добра идея, и в никакъв случай няма да съжалявате.

Намира се само на 15 км. от гр. Велико Търново, Хотнишкият водопад ще ви покаже едно от невероятните сътворения на природата. Той дава началото на Хотнишката екопътека, разположена на границата между Дунавската равнина и Предбалкана.

След като минете по малко дървено мостче ще се озовете на една обширна поляна, която ще ви открие приказната гледка към водопада.

Водопадът е висок около 30 метра. Гледката на стичащата се по гладките скали вода е невероятно пленителна. Дърветата създават илюзията, че са поникнали в самите скали. Всичко е като една магия – магия на природата..

Много хора използват полянката край водопада за пикник и почивка, но всъщност това е само началото … Ако продължите напред по екопътеката, можете да видите още много красиви гледки и да се насладите на великолепната Българска природа.

По старите каменни тунели, през които някога е течала вода за разрушената мелница, можете да се качите на каменна площадка точно на върха на водопада. Гледката не може да се опише – трябва да се усети на място.

Пътеката минава зад водопада и се спуска в обраслото с бръшляни ждрело. Продължете пътя си напред по малки мостчета и стари каменни тунели, и в края на пътеката ще се озовете при извора – Кая Бунар.

  • Водопади
Хотница - Забележителност Водопад Кая Бунар Хотница - Снимка 1 Хотница - Забележителност Водопад Кая Бунар Хотница - Снимка 2 Хотница - Забележителност Водопад Кая Бунар Хотница - Снимка 3 Хотница - Забележителност Водопад Кая Бунар Хотница - Снимка 4